Oddbooks Förlag

Oddbooks Förlag

ODDBOOKS ÄR NEDLAGT!
Den här sidan finns kvar enbart i arkivsyfte och som en del av designern Markus Widegrens portfolio.

Oddbooks är ett litet förlag med inriktning på det spännande, roande och oroande, det förskräckliga och udda. Det förbjudna lockar oss – liksom det fantastiska.

Sedan 2010 ger vi ut romaner som inte följer mittfåran utan vågar ge sig in i de vindlande sidoströmmar som är så mycket mer intressanta än de stora förlagens resursstarka och högt brusande forsar. Vi är mer som en grumlig och kvistig liten bäck i en avlägsen del av skogen. Men det passar oss bra. Vi gillar det mörka och murriga, känslan av att något inte står rätt till bakom snåren, känslan av att det finns något där ute i skogen. Aningen om en blek kropp strax under vattenytan eller ett par hetsiga händer som sköljer bort blod och smuts. Aningen om annalkande ond bråd död gör oss nyfikna.

Oddbooks Förlag är den där viskande rösten som ibland anas i tystnaden när ett telefonsamtal oväntat bryts. Vi är känslan du får när du är ensam hemma men ändå hör någon röra sig i rummet bredvid. Vi är blåljuset från ambulansen som bränt fast på din näthinna och vi är den skärande rundgång av skrik som de överlevande alltid kommer få leva med inom sig. Vi är allt det där du inte vill känna till, men är för nyfiken för att lämna ifred.

Välkomna till Oddbooks!