Filmprojekt

Fyra exempel på filmer gjorda av Markus Widegren.

Shaolin Tennis

En reklamfilm beställd av Intersport i Östersund. Jag har utvecklat koncept och producerat tillsammans med en kollega, och det är jag som har regisserat, fotat och klippt filmen. Direktivet från uppdragsgivaren var att visa upp butikens breda sortiment utan att bara göra statiska bilder på olika avdelningar. Vi utvecklade idén om de två huvudpersonerna som spelar en vild tennismatch genom butiken för att visa dess mångsidiga innehåll. Exemplet visar hur jag på ett rappt och effektivt sätt visar upp ett produktsortiment utan att bli övertydlig gentemot publiken. Och på begränsad tid dessutom!

Kraftverk 3714

En lågbudgetslångfilm jag bland annat regisserade, fotade och klippte. Den producerades av Flim Produktion för att distribueras direkt till dvd av Skrik Horror Video. Det är ett exempel på hur jag som regissör och projektledare haft det yttersta ansvaret för att ro en mycket omfattande produktion i land – med många skådespelare och inspelningsplatser – trots en minimal budget. Jag vann regipris för filmen på festivalen Rojo Sangre i Buenos Aires 2005 och den har fått flera positiva recensioner från bland annat Film Fanaddict, Cinezilla, Trash Film Addict, Eurohorror och Severed Cinema.

Stjärna på himmelen

Musikvideo för artisten Thomaz Ransmyr. Artisten önskade en känslosam video till sin sång och ville gärna att det vackra landskapet på Frösön i Jämtland skulle få en stor roll i videon. Jag regisserade, fotade och klippte ihop ett resultat som jag tycker belyser min förmåga att förstärka sångens känslor med bilder utifrån uppdragsgivarens önskemål.

Allena

En kortfilm jag regisserade och producerade av ren skaparglädje. Det är min senaste spelfilm och den är filmad med små medel.  Den visar hur jag berättar ett litet drama i stilistisk thrillerform där handling och dialog är bärande. Jag hade förmånen att få samarbeta med bland annat skådespelaren Mats Huddén (som fick Söderköpings kulturpris 2014 och är känd från många filmer och tv-serier). Filmbloggen Cinecilla skrev en mycket fin recension och Carl Johan DeGeer gav filmen “fem poäng av fem möjliga” [länk saknas tyvärr].