Gå till portfolio

Svenska / English

Markus Widegren – Copywriter i Linköping

Om mig

Jag är uppvuxen i en liten by utanför Östersund. Där ägde min mormors mormor en gård som för ovanlighetens skull gått i arv genom släktens kvinnor till min mor. Min farfars farfar var gräns­riddare vid gränsen mellan Jämtland och Norge. Långt senare, på 1970-talet, möttes deras ättlingar och jag kom till världen.

Att jag blev copywriter och filmare är kanske inte så konstigt. Jag har nämligen alltid varit intresserad av berättande och bestämde mig för att bli författare redan när jag var elva år gammal. Jag lyckades mot alla odds! Två av mina romaner är utgivna på förlag, lokaltidningen gjorde ett mittuppslag om mig och för tillfället skriver jag på mitt nästa roman­manuskript.

Ur denna drivkraft att berätta växte alltså min yrkesbana. Att skriva och filma – att kommunicera ett budskap – har varit de fyrtorn jag navigerat efter. Fokus har den senaste tiden legat på copywriting och storytelling, kryddat med sociala medier och en nypa SEO. Just nu jobbar med texter för webb & sociala medier för Linköpings kommun. Innan det var jag copywriter på en kommunikations­byrå i min nuvarande bostadsort Linköping.

På fritiden är jag med i bandet Expanding Chaos som, enligt väl­menande vänner, spelar "lite konstig" musik. Jag gillar att läsa romaner och fack­litteratur, studera psykologi, se film, spela spel, träffa vänner, utforska världen, lära mig nya saker och skriva skriva skriva!
Kontakt

Skicka ett brev till markus.widegren@gmail.com.