Markus Widegren logo

"Markus Widegrens solo-album är en kärv och rå akustisk resa genom tio fiktiva sinnestillstånd."

 

 

Lyssna på albumet på andra sidor

Spotify | Bandcamp | Tidal | Google Play | Record Union

 

Om albumet

Genom undergången är en naken, rå och kärv resa genom tio fiktiva sinnestillstånd som skrevs mitt i vintermörkret för några år sen. Med enkel utrustning i en källare i utkanten av Linköping spelades låtarna in för att fånga känslor i stunden snarare än för att försöka uppnå nån sorts musikalisk korrekthet. Det är därför rätt skevt och gnissligt, men det kan inte hjälpas, det var så här låtarna behövde vara.

Det fiktiva kan vara mer sant än sanningen. Jag är ju författare, som ni vet, så ni behöver inte vara oroliga för mig om ni tycker texterna känns mörka och svåra att lyssna på. Det handlar om att måla upp en stämning snarare än att dokumentera nån sorts sanning. Ibland måste man gå genom undergången innan man kommer ut i ljuset.

Till er som lyssnar: Gå gärna på promenad en halvtimme och lyssna på hela albumet med hörlurar. Eller sitt ifred med bra högtalare och lyssna på musiken utan att göra något annat. Stanna upp en stund. Ta vara på den magi det är att i sinnet färdas in i en annan värld. Ord, konst, medvetande – allt är magi. Det här är inte tio låtar, det är tio besvärjelser. Välkomna till min exil.

 

Project 2:16

Project 2:16 är ett demo från 2001 med texter på engelska om astronomi och olycklig kärlek. Inspelad med enkel teknik så ljudet är lite sisådär. Men ganska charmigt ändå.

Länkar

Markus Widegrens hemsida

Expanding Chaos

MON022

Termodynamikens Sjunde Lag

Boxtavsbarn

 

© & ℗ Markus Widegren 2019–2020