Oddbooks Förlag

Oddbooks Förlag

Chimärerna

 

Chimärerna

Baksidestext

Sommaren 1962. Marilyn Monroe dör och misstankar mot bröderna Kennedy växer sig allt starkare. På hösten upptäcker amerikanska spionplan sovjetiska kärnvapenmissiler på Kuba. Presidenten är hårt ansatt och krisen slutar inte som han hade tänkt sig. I en liten by i Norrbotten försöker människorna förstå vad som har hänt, och vad som kommer att hända.

Våren 1982. Efter ett attentat sitter Olof Palme i rullstol. Samhället har slagit tillbaka hårt mot terrorismen och Sverige håller gradvis på att förvandlas till en polisstat. Ungdomar försöker dämpa oron med sprit och droger men allting blir långsamt värre. En flicka med rötter i den norrbottniska byn drabbas hårdast.

Nutid. Gymnasieläraren Martin blir pappa och går ut och firar. Han träffar en ung flicka som han snart hamnar i ett förhållande med. Flickan har udda intressen och Martin dras in i en häxkittel av sex och satanism. Han inser att han är på väg mot en katastrof men klarar inte att avsluta förhållandet. Martin försöker förtvivlat förstå om flickan menar allvar med sina teorier, eller om alla hennes berättelser bara är fantasier...

KG Johansson, Sveriges första professor i rockmusik, var lärare och forskare inom musikområdet tills han började skriva på heltid 2006; musiken finns fortfarande kvar i hans liv. Han skriver inom olika områden, just nu bland annat en opera om Kennedymordet och en TV-serie om Kirunas historia. Hans roman Googolplex vann priset Spektakulärt pris för bästa svenska science fiction-roman 2010.

Fakta

  • Av: KG Johansson
  • Utgiven: 15 juli 2011
  • ISBN: 978-91-86713-05-8
  • Sidor: 352
  • Omslag: Markus Widegren
  • Layout inlaga: David Bomark

Övrigt

Chimärerna utsågs till bästa science fiction-roman 2011 av Spektakulärt.se!