Presentation av adventskalenderrecept

Fyra inspirerande recept till rätter du inte vill vara utan på julbordet! Boxholms Ost bjuder varje advent på en film med en klassisk rätt – på ett nytt sätt!

1:
Först ut på bordet är den traditionella sillen med en touch av Boxholms kryddost i ett enkelt och elegant recept av östgötske kocken Christian Moborg. Lätt att lära sig, lätt att laga. Prova ni med så lovar vi att ni får en riktigt god jul!

2:
Andra advent bjuder på ett medelhavsinpirerat bakat ägg – en krämig och god variant av omelett med Boxholms vitlöksost. En underbar liten rätt som passar perfekt mellan sillen och skinkan. Östgötske kocken Christian Moborg visar hur man enkelt och snabbt lagar en riktigt god jul!

3:
Det är redan tredje advent och dags för en ljuvlig potatisterrin att servera som förrätt eller buffé på julbordet. Fylld med smak av örter och Boxholms Chili- och Paprikaost serveras den med fördel till kallskuret, rökt vilt eller rimmat kött. Med östgötske kocken Christian Moborg som guide kan alla snabbt och enkelt laga en riktigt god jul!

4:
Till den fjärde och avslutande adventsfilmen har vi sparat något extra spännande: En krämig ostglass! Med den smakrika Borgmästarosten från Boxholms Ost som tongivande ingrediens passar glassen utmärkt som fördessert eller komplement till en ostbricka. Östergötske kocken Christian Moborg delar som som vanligt med sig av sin kulinariska visdom så att alla kan laga en riktigt god jul!


  • Samtliga texter av: Markus Widegren
  • Uppdragsgivare: Kreativ Kraft
  • Kund: Boxholms Ost
  • Skapat år: 2015