Copy & webbtexter för restaurang

Inbjudan till kickoff

NYTT LIV I GAMLA SLAKTHUSET!

Nu har vi tvättat tegelgolven, blästrat betongen och putsat bort det mesta av rosten – dags för kick-off i vår nyrenoverade restaurang Torn1.

Vi har byggt vidare på den industriromantiska känslan från tiden då lokalerna var slakthus och varsamt restaurerat, stilfullt dekorerat samt satt in fräscht kakel där det behövdes. Ett nytt, modernt och öppet kök har byggts men i övrigt har vi bevarat byggnadens vackra själ, med dess grova tegelväggar, rejäla ståldörrar och generösa takhöjd, helt intakt.

I dessa spännande lokaler kommer vi bjuda på härlig stämning och underbar gourmetmat som inte lämnar någon hungrig. Med ett gediget hantverk, som tidigare hyllats i White Guide, skapar vi med vår erfarenhet de godaste smakerna av de allra bästa lokala råvarorna.

Kom till oss på Torn1 klockan 18.00 den fjärde november och stilla både nyfikenhet och hunger med en estetisk och gastronomisk upplevelse!

Varmt välkomna!

PS: Vi gillar det kreativa och hållbara – därför skickar vi med pensel, färg och duk så ni kan skapa era egna odödliga små mästerverk att ta med och hänga på våra väggar. Skönhet som håller mycket längre än blommor!

 

Om oss

Ärlig matlagning i fantastiska lokaler – det är grunden Torn1 står på.

Verksamheten drivs av Christian Moborg som, med sin stora passion för matlagning och gedigna erfarenhet från flera franska stjärnrestauranger, tidigare har hyllats i White Guide och fått utmärkelsen Årets Krog av Sveriges Bästa Bord. Nu har han gått vidare från bland annat en mycket framgångsrik tid på Stångs Magasin i Linköping till nya, spännande utmaningar i och med öppnandet av Torn1.

Ambitionerna är höga. Maten ska lagas av ekologiska och lokala råvaror. Det ska finnas såväl traditionell husmanskost som vegetariskt, och allt ska hålla högsta hantverksmässiga  kvalitet. Gourmetmat utan krångligheter helt enkelt.

Men vi nöjer oss inte där.  För oss är det inte bara viktigt vad man äter, utan även var man äter. Vi vill att ett besök hos oss ska kännas som något utöver det vanliga. Därför är vi extra stolta över våra vackra lokaler i det gamla slakteriet i Tornby, Linköping.

Ett besök hos oss ska vara en både estetisk och gastronomisk upplevelse. Vision och smak – hos oss tillfredsställs dina viktigaste sinnen! Kom hit redan idag så stillar vi även din nyfikenhet!

Professionella kunskaper och en stark kärlek till mathantverket – det är vad som driver Torn1 mot nya höjder!

 

Nytt liv i gamla slakthuset!

Vi älskar den industriromantiska känslan i våra lokaler! Det gamla slakthuset vi huserar i har varsamt omformats när vi restaurerade byggnaden och vi har bevarat de grova ståldörrarna, fräschat upp det nakna tegelgolvet i entréhallen och låtit den generösa takhöjden förbli öppen. Vi har lämnat en del av de charmiga rören längs taket och finputsat betongen på vissa väggar, medan andra har fått ny färg och smakfullt kakel. Köket är helt nytt och modernt, öppet och inbjudande så man kan prata direkt med kockarna! Inredningen är handplockad för att med material och linjer passa in i den industriella känslan: Rejäla bord av brunbetsad ek och stål, eleganta fåtöljer av nitad plåt med dynor av läder, stolar av metall med mjuka skinndynor, samt dekor och kuddar i en mängd olika grova textilier.

Slå två flugor i en smäll: Kom över på lunch redan idag så kan du samtidigt ta en titt på lokalerna!

 

Matlagningskurser & provningar

Nu finns ett gyllene tillfälle för alla som drömt om att bli gourmetkock, åtminstone för en kväll. I Torn1 håller vi nämligen matlagningskurser utöver det vanliga. Där står vår personal för kunskaper och recept enligt önskemål, medan kursdeltagarna, som kan vara både privatpersoner och företag, under inspirerande guidning lagar maten till den middag som sedan avnjuts under gemytliga former.

PS: Följ vårt <a href=”http://torn1.se/nyhetsbrev/”>nyhetsbrev</a> för att få veta mer om kommande kurser!

 

Ekologiskt mathantverk

Att själva mathantverket är det centrala för oss är ingen hemlighet – vi älskar att laga mat och är stolta över vår meny!

I köket drar vi nytta av vår långa erfarenhet från både svenska och internationella restauranger för att göra varje rätt minnesvärd.

Att välja ekologiska, kravmärkta och lokalt producerade råvaror ser väl alla som vill bidra till en hållbar miljö som en självklarhet.

Vi samarbetar därför mer än gärna med lokala producenter och är dessutom medlemmar i föreningen Östgötamat – för godare mat närmare dig.

 

Catering

Lokala, färska råvaror som tillagas av erfarna kockar utifrån era önskemål och serveras på ditt bord, i dina lokaler. Catering ska vara enkel och flexibel när den är som bäst; då är det lätt att anpassa till både stora och små sällskap. Vi använder helst lokalt producerade råvaror till både kött- och vegetariska rätter. Allt viltkött från hjort och älg har dessutom vuxit upp i full frihet ute i skogarna, utan att matas med tillsatser eller konstigheter – mer ekologiskt än så blir det inte!

Riskera inte att sitta hungrig – kontakta oss redan nu och beställ dina favoriträtter!

 

Konferens

Det rustika tegelgolvet i entréhallen är varmt välkomnande och passar utmärkt för såväl mingel och mottagningar som konstutställning och framträdanden. Längre in i byggnaden finns våra två konferenslokaler, en stor med plats för femtio vänner eller kollegor, och en större med utrymme för uppemot hundrafemtio personer som behöver en spännande mötesplats. Räcker inte dessa till finns dessutom vår stolthet: Den stora tegelsalen. Med hela sju meter i takhöjd och utrymme för sexhundra personer är den perfekt för mässor, utställningar, stora fester och konserter.

Kontakta oss och boka din konferens så hjälps vi åt att skapa en kreativ plats för möten mellan människor i en annorlunda och stimulerande miljö!

 

Events

Ett event ska vara en minnesvärd händelse – något att se fram mot och något att se tillbaka på med glädje! Tillsammans med våra samarbetspartners ordnar vi arrangemang som alltid strävar efter att överträffa era förväntningar, vare sig det är i den fantastiska miljö våra fantastiska lokaler erbjuder eller på en helt annan plats som passar er bättre. Vi är vana vid allt från galamiddagar och utställningspremiärer till mässor och kick-off för företag i alla storlekar. Vi ordnar till och med matlagningskurser och olika sorters provningar!

Låt oss ta hand om planering och genomförande så kan du i lugn och ro njuta av att vara värd eller värdinna och ta hand om dina gäster istället för att distraheras av praktiska detaljer!

 

Samarbeten

En människa kan göra fantastiska saker men tillsammans kan människor skapa underverk. Vi på Torn1 tycker att samarbeten är berikande, något som bygger gemenskap i regionen och något som berikar varje idé eller produkt de enskilda bidrar med. Vår mat skulle definitivt inte vara densamma utan de små och stora östgötaföretag som levererar våra råvaror och vi är stolta över att ha så underbara samarbetspartners!

 

Unna dig en lunch på Torn1

Vi serverar allt från traditionell husmanskost och vegetariskt till gourmetluncher i våra nyrenoverade lokaler.

Först förser du dig från vår krispigt fräscha salladsbuffé och när du sedan är färdig med den hämtar du den rykande varma maten direkt från kockarna i det öppna köket. På så sätt kan du avnjuta vår lunch helt i din egen takt, vare sig du behöver skynda dig lite eller vill sitta och slappna av en stund.

Stora som små sällskap får plats både i stora matsalen med tegelgolvet och den mindre matsalen med det nya schackrutiga golvet.

Varmt välkomna!

 

Beställ catering från Torn1

Låt oss ta hand om serveringen så du kan ägna dig åt viktigare saker! Från oss kan du beställa allt från luncher och middagar till festmåltider och premiärtilltugg.

Vi har lång erfarenhet att leverera till både små som stora kunder och i olika kvantiteter. Något vi aldrig tummar på är själva maten – som alltid är av högsta kvalitet.

Catering från oss innebär alltid omsorgsfull matlagning och pålitlig leverans.

 

Middagar, provningar och matstudion

Våra middagar bokas i förväg utifrån våra menyförslag så att gästerna alltid får en perfekt gastronomisk afton. Vare sig det handlar om en Texas-inspirerad grillkväll med rejäla hamburgare och ribs eller en elegant fransk afton med ankbröst, potatisterrin och rödvinssås.

Matstudion ger kurser för både privatpersoner och företag där vi står för kunskaper och recept medan ni står för matlagningen under avslappnade former.

Vi håller även provsmakningar av olika karaktär.

 

Helgpåse

Helgpåsen är perfekt för dig som har mycket att göra på jobbet eller vill komma hem och slappna av efter en späckad arbetsdag. Eller varför inte överraska din partner med lite lyxig gourmetmat på fredagskvällen?

Torn1 erbjuder en färdigpackad, nästan färdiglagad helgpåse med lika god mat som den vi serverar i restaurangen. Helgpåsen är fylld med en noga komponerad förrätt, huvudrätt och dessert. Vägledning för färdigställande och dryckes­rekommendationer medföljer i påsen.

Beställ nu och ät där det passar, när det passar!

 

Bokningar (Reservationer)

Middagar, catering, konferenser, events och matlagningskurser bokas enklast via info@torn1.se eller telefon 013 – 470 50 52. Se mer information på respektive sidor.

Middagar bokas i förväg utifrån våra menyförslag så att gästerna alltid får en perfekt gastronomisk afton. Vare sig det handlar om en Texas-inspirerad grillkväll med rejäla hamburgare och ribs eller en elegant fransk afton med ankbröst, potatisterrin och rödvinssås.

Våra matlagningskurser hålls för både privatpersoner och företag. Vi står för kunskaper och recept medan ni står för matlagningen innan vi sedan äter middagen tillsammans under avslappnade former.

Vi håller även provsmakningar av olika karaktär. Kontakta oss för mer information!

 

Teamet

Torn1 drivs av ett erfaret gäng som jobbat tillsammans under flera år. Med ägaren Christian Moborg i spetsen är det sammansvetsade teamet redo att ta sig an alla de nya utmaningarna med Torn1:s restaurang, matstudion och mycket annat spännande som är på gång i lokalerna.

 

Christian Moborg – Krögare

Christian har lång erfarenhet från både internationella och nationella restauranger. Han brinner för mathantverk, naturliga råvaror och önskan att bjuda på något utöver det vanliga.

 

Tanya Wilhelmsson – Restaurangchef

Tanya är en erfaren restaurangchef med öga för detaljer och en fantastisk förmåga att förutse kundens behov långt i förväg!

 

Åsa Franzén – Kökschef

Åsa är sedan många år en van kökschef. Hon är full av energi, tränar crossfit, är tävlingsinriktad och räds inte att ta sig an nya utmaningar.

 

Kontakt

Har du frågor, till exempel om vår mat, vill boka middag, catering, events eller veta mer om matstudion, är det bara att kontakta oss via mail: info@torn1.se, telefon: 013 – 470 50 52, eller använd formuläret nedan.

 

Footer

Hos oss finns det gott om utrymme för allt från luncher, och middagar till catering, konferenser, mässor och festliga event för såväl små som stora kunder. Vi ordnar det mesta!

 

Nyhetsbrev

Följ vårt nyhetsbrev och bli en del av Östergötlands blomstrande matkultur! Var först med att få exklusiva erbjudanden, ha full koll på kommande menyer och ta del av förhandsinformation om kommande händelser på Torn1!

Vi delar inte din adress med någon annan och du kan avprenumerera närhelst det passar dig!


 

  • Samtliga texter av: Markus Widegren
  • Uppdragsgivare: Kreativ Kraft
  • Kund: Restaurang Torn1
  • Skapat år: 2015
  • Copy / Webb