Annons för japansk restaurang

Besök Japan utan att ens lämna Linköping!

Restaurangen ShinNori är som en bit av Japan – men istället för att resa hela vägen till Shibuya räcker det med att gå till Ågatan.

Hit söker sig såväl nybörjare inom den österländska gastronomin som hemlängtande japaner att få njuta av hög kvalité, enkelhet och den klassiska smaken från det japanska köket.

Här bjuds man på nya, spännande och utmanande smaker komponerade av den kreative kocken Fung Kha. Han har förfinat sin matlagningskonst genom många resor till Japan, Vietnam och Korea och detta återspeglar sig idag i flera spännande asiatiska rätter på ShinNoris meny.

Utöver rätterna från köket kan man dessutom samlas runt det i Östergötland unika yakiniku-bordet för att umgås och koppla av med vänner och bekanta precis som man ofta gör i Japansk kultur. Här tar man sig en välförtjänt paus från vardagens stress för att njuta av livet. Man grillar i egen takt sitt kött (yakuniku betyder just grillat kött) eller fyller själv på sin japanska fondue (som kallas Shabu Shabu efter ljudet som uppstår när man rör om i grytan).

Upplevelsen och miljön är minst lika viktig som smakerna tycker Anh Cam, som driver ShinNori tillsammans med Fung. Hon ser till att gästerna alltid får en upplevelse utöver det vanliga och förutom den vanliga menyn bjuds vi ofta på tema-middagar och specialrätter.

Nu på Alla hjärtans dag, den 14 februari, serverar ShinNori en romantisk fyrarätters-middag som brukar vara mycket populär – boka bord snarast för att få plats!

En månad senare, den 19:e mars, kommer Åke Nordgren – Sveriges enda sake-samuraj – från Akebono och håller i en sake-provning med fem sorters sake och fyrarätters-middag, något som också brukar vara mycket uppskattat.

Håll ögonen öppna under resten av våren då det kommer fler speciella middagar och andra smakfulla tillfällen att ta del av kreativiteten på ShinNori.

Kom och besök Japan i Linköping!


  • Skrivet av Markus Widegren
  • Uppdragsgivare: Restaurangen ShinNori
  • Skapat år: 2016