Ledare: Inte leka med maten? – ur Tilt Magasin

I detta nummer av Tilt magasin uppmanar vi er att leka med maten. Typiskt Tilt, tänker ni lite irriterat, alltid subversiva ut i fingerspetsarna. Hur töntigt är det inte när man trots att man är vuxen på nåt passiv-aggressivt sätt plötsligt måste revoltera mot föräldrarnas förmaningar om hur man uppför sig vid bordet. Hur löjlig gör man sig inte när man hellre sitter och grejar med gröten än går till jobbet på morgonen. Kanske beror er tänkta rönnbärsirritation på att ni också vill, men inte törs.

Vi gillar att greja med gröten. Och inte skäms vi för det heller.

“Men Tilt! Leka med maten? Hur barnsliga kan ni vara? Är ni en seriös kulturtidskrift eller? Skärp er annars förlorar ni en prenumerant!” Uppsägningsbreven kommer hagla över oss. Eller troligen inte. Vi litar på våra läsare. Har ni följt oss så här länge så förstår ni oss nog. Vi är fullständigt seriösa.

Vi tror nämligen att det är nyttigt med revolt. Inte bara tror förresten – det är något vi hävda bestämt! Revolt är vad som för oss framåt. Genom att vara uppkäftiga och göra som man inte brukar, eller helst som man nästan inte får, kommer vi vidare. Det är det som är kärnan i Tilt magasin. Vår inspiration. Evolve and love.

Våra temanummer handlar alltid om att ta ett steg tillbaka och betrakta läget samtidigt som man tar sats, springer och hoppar hejdlöst ett par hundra framåt. Att det här numret handlar om mat betyder som vanligt inte att det handlar om mat.

Omslaget är mat. Bilderna är mat. Betraktelsen i mitten av magasinet är mat. Tilt är mat. Föda för tanken.

Markus Widegren, krönikör.


  • Skapat av: Markus Widegren
  • Uppdragsgivare: Tilt magasin (Linköpings universitet)
  • Producerat år: 2014
  • Ledarkrönika