Om mig själv

Markus Widegren

Markus WidegrenJag har tidigare arbetat som regissör, fotograf och klippare, samt produktionsledare på ett produktions­­bolag för reklam och spelfilm. Jag har även bland annat varit bildoperatör för Skatteverket och Försäkrings­kassan.

Förutom att hantera olika aspekter av skrivande (copywriting, storytelling och branded journalism), samt hantera hela kedjan när det gäller reklam- och spel­film (manus, regi, foto, klipp, ljudläggning m.m.), kan jag även designa omslag och inlagor till böcker, layouta tid­skrifter och formge för­packningar. Jag hanterar gärna typo­grafi, tryck­saker och grafiska element. Dessutom hand­kodar jag hem­sidor, kan SEO-optimering och har en del koll på CMS som Word­Press och till viss del Joomla. Jag har även grundläggande kunskaper inom 3d-grafik – både modellering & animering. Samt motion graphics.

Soffa_8529_cutI det privata läser jag mycket, både skön- och facklitteratur, och lyssnar alltid på musik. Jag skriver som sagt även själv och har fått två romaner publicerade på Oddbooks Förlag. Senaste boken heter “Alla bär en skugga” och jag arbetar just nu på sista delen i denna fristående trilogi.

Jag har spelat med i flera band, men ligger för tillfället förhållandevis lågt på den fronten på grund av geografiska omständigheter. Jag har även regisserat spelfilm och har vunnit regipris för en av mina lågbudgets­långfilmer. Jag kan inte måla men gör det ändå. Och så gillar jag att åka Snowracer.

Det bästa råd jag fått kommer ur ett 4000 år gammalt sumeriskt kilskriftsbrev: “Var inte orolig, det ordnar sej”.

markuswidegren.se
markus.widegren@gmail.com