Samlade korta texter för webb och sociala medier

Nedan följer kortare texter avsedda för webb och sociala medier som jag har skrivit för kunders räkning under tiden på Kreativ Kraft 2015–2016.


Putte Angelins minnesfond: Berätta din historia.

Du är inte ensam. Många befinner sig i liknande, svåra situationer utan att veta vad de ska ta sig till. Att inte ha kontroll kan vara väldigt påfrestande. Vad kommer hända, hur fungerar det, vad ska man göra? Tankarna är många. Då kan det vara bra att få höra någon som gått igenom något liknande berätta om sina känslor, upplevelser och lärdomar. Då kan man kanske finna stöd i och styrka av varandras erfarenheter. Dela med dig och berätta din historia du också.


Putte Angelins minnesfond.

Det är inte ofta man har chansen att uppfylla någons sista vilja. Men det kan vi göra nu. Tillsammans kan vi hjälpa fler i samma situation som Putte var genom att donera till cancerforskningen.

Därför har vi startat en stiftelse för att samla in pengar till ett laboratorium inriktat på immunoterapi som drivs av en av Puttes läkare – Giuseppe Stragliotto från Karolinska Institutet. Deras forskning involverar bland annat individanpassad cancermedicin och utveckling av kombinationsbehandlingar. Pengar kommer också att skänkas till stöd för anhöriga och för att öka medvetenhet om forskningens betydelse.

Vi ber både er som kommer till begravningen och er som inte kan komma att lämna ett varaktigare minne än blommor. Donera till stiftelsen och stöd cancerforskningen.

Precis som Putte ville.

Begravningen sker den 4:e december kl.10.00 på Lilla Askan i Linköping.

PS: I väntan på administrationen kring att få ett godkänt insamlingskonto, ett 90-konto, finns ett vanligt konto för att tillfälligt ta hand om de pengar som redan kommit in.


Välkomsttext till hemsida

DRÅSA GÅRD – FÖR DIG SOM BRYR DIG OM VAR KÖTTET KOMMER FRÅN

Vi finns för er som – liksom vi – förstår att bra kött inte är en anonym produkt producerad i en fabrik utan kommer från välmående kossor som levt ett gott liv på en svensk gård nära dig.

Våra nötköttlådor är därför fyllda med närproducerat och kravmärkt kött från djur födda och uppvuxna på vår kravmärkta gård. Djur och natur i harmoni är vårt recept för ett gott och näringsrikt kött.

Välkommen till Dråsa gård!


Hjälp Julklappshjälpen skänka julklappar till behövande barn.

Kortare variant: Julen är inte en självklarhet för alla. Vissa barn får inte ens några julklappar. Det kan vi ändra på! Hjälp oss skapa en stunds julefrid i vintermörkret. Ta med en present, kom och hjälp till att slå in paket så fler utsatta barn kan få en lite godare jul!

Längre variant: Julen är inte en självklarhet för alla. Vissa firar i överflöd medan en del barn inte ens får några julklappar. Det kan vi ändra på! Hjälp oss skapa en stunds trygghet och julefrid i vintermörkret. Ta med en present och kom till tomteverkstan där vi hjälps åt att slå in paket så fler socialt och ekonomiskt utsatta barn kan få en lite godare jul!


Kreativ Kraft stödjer 100-listan.

Några av de viktigaste orden i Kreativ Krafts verksamhet är omtanke och engagemang. Därför stödjer vi flera organisationer som står för medmänsklighet, jämlikhet och personlig utveckling. En av dessa är 100-listan som strävar efter att göra bolagsstyrelser mer jämställda genom att belysa det stora utbud av kompetenta kvinnor som finns i Östergötland. Läs mer om 100-listan och den statistik som driver deras arbete.


Gör ögonkontroll hos optiker.

1.
Har du gjort en hälsokontroll på dina ögon nyligen? Isåfall: Bra gjort! Det är nämligen viktigt att hålla noggrann koll på sitt främsta sinne! Om det däremot var ett tag sedan du gjorde en ögonkontroll borde du nog boka en tid och läsa mer här: (länk till optikern).

2.
Dags att undersöka din ögonhälsa! Synen är vårt viktigaste sinne så det gäller att ta bra och regelbunden hand om ögonen. Boka en tid hos oss och ta reda på hur dina ögon mår! Mer information om ögonkontroller här: (länk till optikern).

3.
Den som tar hand om sina ögon tar hand om sin själ!” Detta skulle kunna vara ett gammalt grekiskt ordspråk. Nu är det visserligen inte det, men det är ändå väldigt sant. Dina ögon mår nämligen bra av regelbundna hälsokontroller. Så varmt välkommen att boka en tid hos oss! Läs mer här: (länk till optikern).


Boxholms Ost angående ost.

RIKTIGT GOD OST
För oss är en riktigt god ost är inte bara en produkt bland andra – den lever sitt eget liv!

En god ost slutar nämligen aldrig utvecklas och eftersom lagringstiden kan variera har varje ost sin egen karaktär.

Tradition och hantverk är våra viktigaste ledord och vår erfarenhet av att ysta ost i Boxholm sträcker sig ända tillbaka till 1890. Så vi vet vad som gör en ost riktigt god. Smaka du med!


Gör ett videojulkort från Kreativ Kraft.

Sväng förbi och spela in ett videojulkort hos oss på Kreativ Kraft! Perfekt att posta i sociala medier eller skicka till kunder och leverantörer. Det tar bara några minuter att filma och sedan adderar vi en lagom dos julstämning medan ni kan ägna er åt annat. Snabbt och enkelt till ett mycket förmånligt pris!

Vi delar även ut en finfin present från våra trevliga kunder Garden Girl till alla som besöker oss och vill veta mer om videojulkortet. Ni kan även maila videojulkort@kreativ-kraft.se eller ringa 072-300 62 96 för frågor och bokning.

Välkomna att dela julstämningen med oss på Kreativ Kraft!


Nyhetsbrev december 2015 från Kreativ Kraft.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

Varje jul känns det som om vi efter slutfört uppdrag kommer insladdande på bredden med skrikande däck, bilen brinnande och delar som faller av, uppfyllda av fullständig lycka över en sjuhelsikes färd under året! Vilken åktur! Vi kör igen!

Det har varit ett härligt och intensivt år för oss på Kreativ Kraft. Vi har haft full fart med intressanta uppdrag och har haft glädjen att få samarbeta med både gamla och nytillkomna vänner. Nu har det äntligen blivit dags att knyta ihop säcken och ta några dagar ledigt för att slappna av med familj och vänner över helgerna.

Och på tal om familj – här på Kreativ Kraft har vår lilla familj vuxit med tre personer under året. Vår projektledare Andreea inspirerar oss till nya stordåd medan utvecklarna Fredrik och Carolina ser till att våra webb-produktioner blir bättre än någonsin! Dessutom har vi förmånen att ha två duktiga praktikanter hos oss: den ordbrukande copywritern Markus och design-kreatören Nadja.

Tillsammans vann vi Correns Reklambyråtävling i höstas och det känner vi oss väldigt stolta över – precis som vi är minst lika stolta allt annat vi åstadkommit under 2015. Efter nyår ser vi fram mot att sätta tänderna i såväl nya som pågående utmaningar. För även om det blir skönt med en välförtjänt vila så älskar vi vårt jobb. Om sanningen ska fram så längtar vi redan tillbaka! Som sagt: Vi kör igen!

Vi ses nästa år!

God jul och gott nytt år önskar Michael, Robin, Andreea, Caroline, Fredrik, Carolina, JC, Nadja och Markus på Kreativ Kraft!


Svensk Fastighetförmedling nyöppnar sin butik.

Välkommen till vår nyrenoverade butik i hjärtat av Motala! Träffa våra två kvalitativa mäklare som är fokuserade på att hjälpa just dig genomföra en trygg affär till bästa möjliga pris. Vi finns ett stenkast från stadskärnans puls med lättillgängliga parkeringar i närheten.

Stor premiär med visning för speciellt inbjudna fredag den trettonde! Då bjuder vi på tårta, kaffe och ett glas bubbel. Vi börjar samtidigt med helgvisningar i Motala och har därför öppet hela helgen. Du har då möjlighet att träffa oss och göra en värdering av din bostad.

Vi tycker det är viktigt att hjälpa till där det verkligen gör nytta. Därför skänker vi 100 kronor till Barncancerfonden för varje besök i butiken. Tillsammans gör många bäckar små en stor och viktig skillnad. Kom och gör skillnad du med!


Sidfot för Svensk Beläggning

Svensk Beläggning – där erfarenheten möter teknologin. Vi jobbar med olika typer av beläggningar med oändliga användningsområden för både den offentliga och privata sektorn. Konstgräs, fallskyddsgummi och stenbeläggning – vi erbjuder det bästa inom branschen. Mer information finns på hemsidan svenskbelaggning.se.


  • Samtliga texter av: Markus Widegren
  • Uppdragsgivare: Kreativ Kraft
  • Kunder: Se rubrik till varje inlägg.
  • Skapat år: 2015-2016