Att vara författare (2020)

Att skriva romaner tar en herrans massa tid och energi – ändå är det något jag ägnar mig åt nästan dagligen. Varför det kan man undra? När det nog finns en miljon bättre sätt att tjäna pengar på. Nej, jösses, det skulle aldrig gå att motivera om det inte vore för att jag tycker så himla mycket om att skriva och berätta.

Men en bok är inte en bok om det inte är en bok, om ni förstår. Själva skrivandet känns lite poänglöst om inte berättelsen blir läst också. Magin uppstår när orden möter läsaren – och det är min vinst. Känslan av att beröra läsaren, att underhålla, skapa en stämning, skrämma, överraska eller glädja.

Så om ni vill stödja mitt skrivande: Skaffa mina böcker, läs dem och om ni gillade dem så berätta det gärna både för mig och för andra (så de får reda på att de finns). Ju fler böcker jag vet finns därute desto mer tid och energi blir jag inspirerad att lägga på att skapa nästa.

Länkar för att beställa känslor och stämningar i bokform finns här: https://markuswidegren.se

Om Markus Widegren

Skriver fiktion i form av romaner, noveller, texter och poesi i vitt skilda genrer. Ofta rör sig berättelserna djupt in i mörkret – gärna på gränsen till sammanbrott. Gör musik både solo och med bandet Expanding Chaos. Har även ett förflutet som filmskapare. Skriver just nu på nästa roman.