Genom undergången (2019)

Info

Genom undergången är en naken, rå och kärv resa genom tio fiktiva sinnestillstånd som skrevs mitt i vintermörkret för några år sen. Med enkel utrustning i en källare i utkanten av Linköping spelades låtarna in för att fånga känslor i stunden snarare än för att försöka uppnå nån sorts musikalisk korrekthet. Det är därför rätt skevt och gnissligt, men det kan inte hjälpas, det var så här låtarna behövde vara. 

Det fiktiva kan vara mer sant än sanningen. Jag är ju författare, som ni vet, så ni behöver inte vara oroliga för mig om ni tycker texterna känns mörka och svåra att lyssna på. Det handlar om att måla upp en stämning snarare än att dokumentera nån sorts sanning. Ibland måste man gå genom undergången innan man kommer ut i ljuset. 

Till er som lyssnar: Gå gärna på promenad en halvtimme och lyssna på hela albumet med hörlurar. Eller sitt ifred med bra högtalare och lyssna på musiken utan att göra något annat. Stanna upp en stund. Ta vara på den magi det är att i sinnet färdas in i en annan värld. Ord, konst, medvetande – allt är magi. Det här är inte tio låtar, det är tio besvärjelser. Välkomna till min exil.

Credits

Utgiven (released) April 5, 2019.

All text och musik skrevs av Markus Widegren, 
utom Haven (spår 8) musik av Markus Widegren & Anders Rudolfsson. 

Markus Widegren sjöng, spelade och spelade in albumet i sin källare 2017-2018. Dessutom fotade och utformade han omslaget. 

Anders Rudolfsson mixade och mastrade albumet i studion Vitalt Brus våren 2019. Han spelade även trummor och tamburin på Tyngden (spår 4). 

© & ℗ Markus Widegren 2019 
maqquan001 | BIEM/n©b | All rights reserved