KRAFTVERK 3714

KRAFTVERK 3714

TIOÅRS­JUBILEUMS­VERSIONEN!

2015-12-25: Kraftverk 3714 – mytomspunnen, älskad och hatad långfilm – finns nu att se helt gratis! I år är det tio år sedan filmpremiären och dvd-släppet. Det firar vi med att släppa en lite tajtare och kortare klippning med några av specialeffekterna vi inte hann göra till dvd:n tillfixade.

Med en extremt låg budget (ca 1500 kr) spelade digitalfilmspionjärerna Markus Widegren, Fred Anderson och Anders Östlund in en mastodontlångfilm med en total produktionstid på bara några få månader. Den har brister och skavanker, simmar i för många genrer, är bitvis ganska konstig och det finns oturligt nog inte ett uns av kommersiellt tänk i produktionen.

Men ändå… Den har någon sorts charm djupt därinne i allt det abstrusa som pågår och flera recensenter skrev positivt om filmen. Den är udda – men gjord med kärlek. Därför gör vi den nu tillgänglig för er som var med och gjorde den, för er som gillar den och faktiskt rycktes med av otäckheter och konstigheter, och för er som inte gillar den så kanske ni får er ett gott skratt i alla fall.

På hemsidan finns även dokumentärer och diverse extramaterial, recensioner, bilder och annat. Mycket nöje!

 

TIO ÅR HAR GÅTT

2015-07-01: I år firar Kraftverk 3714 tioårsjubileum med en ny utgåva av filmen! Tioårsjubileumsversionen släpps under 2015 och är lite rappare i tempot samt har fått några effekter som aldrig hann bli klara till originalversionen tillfixade. Vi har även byggt en ny hemsida eftersom den gamla hängt med ända sedan produktionsstarten 2004 och såg lite stenålders ut. Mer info om släppet kommer senare!

 

NYA RECENSIONER

2010-04-14: Vi har skickat ut några överblivna exemplar av originalversionen av filmen till filmrecensenter världen över och här kommer ett antal nya recensioner.

Cinecilla

Thrashfilm Fan Addict

Weekend Video

Nu har dessutom Discshop.se fått in nya exemplar av originalversionen som säljs ut riktigt billigt! Vill ni ha Second Cut-versionen går den ännu bara att beställa som hembränd version, men den har ett nytt och fräsigt färgomslag!.

 

VISNING I COLUMBIA!

2008-10-02: Kraftverk 3714 dör aldrig! Filmfestivalen Otrogine i Columbia har hört av sej och vill visa vår film. Det är nåt visst med sydamerika, vi kanske måste åka dit och göra nästa film...

Sidan med recensioner är uppdaterad med några fler recensioner.

 

SECOND CUT & SHORT CUT

2008-08-24: Markus har under våren satt tänderna i två nya versioner av Kraftverk 3714. Originalversionen var som bekant 136 minuter lång. Lite väl långt enligt en del, så vi har tagit till oss kritiken och gjort två kompletterande versioner av filmen.

SECOND CUT: Är en lite omklippt version med förbättrade ljudeffekter och ytterligare bildkorrigeringsjobb (mest för att förtydliga besök i platser bortom vår verklighet). Den är 116 minuter lång, alltså kortad med 20 minuter.

SHORT CUT: Är en version för den som är rastlös eller har lite bråttom. Den använder samma nya klippning som Second Cut, men är bara 80 minuter lång. Den är alltså 56 minuter kortare och går i ett särdeles rappt tempo.

Utgåvorna går för tillfället bara att köpa som hembrända versioner från Markus.

 

PRIS FRÅN ITALIEN OCH VISAS I CHILE

2007-05-22: Vid nedan nämnda filmfestival, Il Ritorno dei Corti Viventi, har vi i deras långfilms-sektion tagit hem priset för Migliori Effetti Speciali - alltså Bästa Specialeffekter! Här kan ni se vårt tacktal till priset: Tacktal för bästa specialeffekter för Kraftverk 3714.

Filmen visas även på Santiago Rojo Sangre som är den chilenska versionen av Buenos Aires Rojo Sangre, där vi vann pris för bästa regi och bästa manliga huvudroll. Festivalens hemsida: http://www.santiagorojosangre.cl/ och deras sida om Kraftverk 3714

 

ITALIEN!

2007-05-03: På en filmfestival i Campobasso, Italien, är vi med bland finalisterna! Festivalens hemsida: www.kimeracine.it

 

STATYETTERNA ÄR HÄR!

2007-01-03: De Argentinska statyetterna från Rojo Sangre-festivalen är här! Den ena ska limmas lite efter rätt grym behandling av Fedex och svenska tullens nitiska tjänstemän (som brutit isär statyetterna i jakt på jag vet inte vad... till och med själva textplattorna var losstagna... Vandaler! Nåja, när limmet torkat lägger vi upp foton! Den prisbelönte regissören Markus Widegren är omåttligt stolt över statyetten och tackar än en gång alla inblandade! Producenten Fred Anderson fick en penna med festivalens logga på.

 

PRISBELÖNING UPPMÄRKSAMMAD I MEDIA

2006-11-06: LT och ÖP hade idag artiklar om att filmen vunnit pris för bästa regi. Mittnytt visade också en scen ur filmen. På torsdag den 9:e ska regissören Markus Widegren och producenten Fred Anderson medverka i P4 Jämtland.

 

DUBBELT BELÖNAD!

2006-11-03: Kraftverk 3714 dubbelt belönad vid filmfestivalen Buenos Aires Rojo Sangre!

Bästa regi till Markus Widegren och bästa huvudroll till Emil Jonsson!

Festivalens hemsida är på spanska men här kan ni läsa om vinnarna:
http://rojosangre.quintadimension.com/noticias/
viewnews.cgi?newsid1162470621,30715,

 

ÄNNU EN POSITIV RECENSION

2006-06-24: En ny trevlig recension av Kraftverk 3714 finns på filmsidan Eurohorror.net http://www.eurohorror.net/review.asp?Id=220

 

EN TILL RECENSION

2006-04-02: En recension av filmen finns att läsa här: Flimrigt.


ITALIENSK ARTIKEL

2006-03-23: En italiensk artikel om Kraftverk 3714 och intervju med producenten Fred Anderson: La Tela Nera.

 

CHANS ATT VINNA FILMEN

2006-03-14: Nu kan du vinna ditt eget exemplar av Kraftverk 3714! Fantastisk Film Festival och Skrik Horror Video samarbetar om denna fantastiska chans på den här sidan.

 

NYA NOMINERINGAR

2006-02-21: Kraftverk 3714 är nominerade av dvdforum till årets dvd-släpp och årets bästa extramaterial! Läs mer och rösta på oss här: http://www.dvdforum.nu/tavling/awards/index.asp

Ni kan också läsa Länstidningens artikel om nomineringarna: Länk till Länstidningen.

I morgon kommer regissören även att medverka i P4 Jämtland ungefär kl 0820!

Här kan ni läsa resutlatet från EOFFTVs omröstning från förra inlägget: Röstning.

 

NOMINERADE OCH FLER BUTIKER

2005-12-14: Vi har nominerats till en årets-bästa-film-lista och vi hoppas så klart att ni allihop röstar på Kraftverk 3714 så att vi kan ge storfilmerna en match! Vi är med i kategorierna sci-fi och fantasy.

Filmen finns nu också att köpa i ännu fler butiker.

 

NU ÖVERALLT!

2005-11-28: Nu finns filmen att köpa på

Movieline
DVD.se
DVDnorden.se
Alla Rocks-butiker
Alla Skivfyndet-butiker
Bengans

och ett gäng andra butiker!


FINNS ÄNTLIGEN ATT KÖPA

2005-11-09: Äntligen är Kraftverk 3714 släppt på dvd! Du kan hitta den lite varstans! Säg åt din favoritbutik att ta in den! Klicka här för mer info om var den finns att köpa på nätet.

Dessutom ny recension på Tellusfilm.com

 

"MARKUS WIDEGREN'S DIRECTION AND CAMERAWORK ARE EXCELLENT"

2005-10-22: Ny mycket positiv recension på Film Fanaddict!

 

NYA RELEASEDATUMET KLART

2005-10-11: Efter att ha bytt tryckeri i sista sekunden blev utgåvan försenad. Nu har distributören äntligen fått besked från det nya tryckeriet därför satt det nya releasedatumet till den 25 oktober 2005!

För att undvika trängsel i butikerna och istället få den levererad direkt hem i brevlådan genom att förboka den hos discshop.se eller Webhallen.se eller Skrik Horror Video.

 

NY POSITIV RECENSION

2005-09-28: Severed Cinema har sett och recenserat Kraftverk 3714 och gillar den skarpt. Läs själva här (på engelska). Aftonbladet hade också en liten blänkare häromdan, men dom var lite mer avvaktande som vanligt, fast vi fick högre betyg av dom än David Lynchs Lost Highway ;-)

 

FILMFESTIVAL, TERRY GILLIAM & LITEN FÖRSENING

2005-09-22: Flim Produktion besökte Fantastisk Filmfestival och visade filmen i söndags. Det gick ganska bra förutom den usla projektorn och den dåliga akustiken i visningslokalen. Vi pratade med några besökare efter visningen och de flesta gillade filmen, tack och lov...

Vi fick även träffa regissören Terry Gilliam (Monty Python, De Tolv Apornas Armé, Brazil med flera) och prata en stund med honom. Han fick också en kopia av vår film.

Vår distributör byter just tryckeri och dvdn kommer därför att bli några dagar försenad. Den som väntar på något gott får vänta några dagar till. Mer exakt datum kommer inom kort.

 

SAKER NI INTE SÅG PÅ PREMIÄREN

2005-09-07: Sedan premiären har vi haft tid att förbättra en del saker och ta bort en del saker. Något vi alltid bland annat velat göra är en bättre version av ett visst klipp. Här nedan kan ni se den gamla versionen som vi gjorde väldigt snabbt och stressigt, samt den nya förbättrade.

 

KÖP FILMEN! BUY THE MOVIE!

2005-08-24: Hjälp oss att klättra på listorna och förhandsboka filmen! Länkar till affärer hittar du här.

Vi går nu att få tag på i USA! Det är SendMeMovies.com som är en av de större nätaffärerna för dvd-skivor i USA som kommer sälja filmen! Dom kommer även distribuera den vidare till andra affärer. Kolla in deras sida om Reality Shift (som filmen heter på engelska).


Så här ser dvd-omslaget ut!

Vår distributör Skrik Horror Video har startat en blogg om filmen! Den kan du läsa här!

Och kom ihåg att se filmen på Fantastisk Film Festival i Lund den 18 september 2005! Om ni är riktigt observanta kommer ni dessutom kunna träffa på filmens skapare på festivalen!

 

MINGELBILDER OCH SMÅ UPPDATERINGAR

2005-08-11: Nu finns det mingelbilder från premiären upplagda.

Dessutom finns nu två recensioner som bara funnits i papperstidningar förut på sidan med recensioner. I övrigt har små saker här och där på sidan uppdaterats.

Kom i håg att förhandsboka ditt exemplar av filmen!

 

DVD-SLÄPP OCH FESTIVAL

2005-08-08: Efter hårt arbete i över ett år så verkar det äntligen ha skett: KRAFTVERK 3714 kommer ut på en fullspäckad DVD!

Med hjälp av vår distributör, nykomlingen Skrik Horror Video, så har vi satt samman en fet special edition med detta extramaterialet:

  • Bortklippta scener (33 min)
  • Bakom kulisserna (30 min)
  • Caspars trolleriföreställning (6 min)
  • Vi ska till havet, kortfilm (18 min)
  • I korridorerna, kortfilm (6 min)
  • Kommentarspår

Ett och annat "påskägg" kommer vi nog också att bjuda på!

Den 23:e September så ska Kraftverk 3714 finnas tillhanda i butikerna och just nu kan ni förboka den på dessa ställen, direktlänkar:

Discshop.se

Webhallen.se

Skrik.se

Den kommer också att dyka upp på CDON, Ginza och i vanliga butiker. Gå genast in och fråga efter Kraftverk på er lokala videobutik så att dom garanterat tar in den som köpfilm den 23:e September.

Som en extra bonus så har Kraftverk 3714 blivit antagen till den prestigefyllda Fantastisk Filmfestival i Lund. Den 18:e September kommer filmen att visas och troligen uppföljas med en paneldiskussion om genrefilm i Sverige. Läs mer om festivalen på www.fff.se. Själva festivalen pågår mellan den 16-25 September. Hoppas vi ses där!

Frågor? Bara maila på!

 

RECENSION PÅ MOVIEMIX

2005-07-22: Moviemix har tittat på filmen och gillar den! Läs recensionen här: Moviemix.nu

 

ÄNNU EN TRAILER!

2005-07-14: Nu finns det ytterligare en trailer att tanka ner! Lite kortare, lite kommersiellare, lite mer Hollywood - men väldigt bra!

Länk till teasertrailer.

 

ÄNTLIGEN EN TRAILER!

2005-07-07: Sådärja, nu finns det en lång mystisk teasertrailer för Kraftverk 3714!

Gå in här och tanka ner den:

Länk till teaser.

I övrigt jobbar vi fortfarande på att få distribution av filmen.

 

BILDER UR FILMEN

2005-06-16: Ett nytt galleri tillagt med bilder direkt ur filmen!

 

NYHETER IGEN!

2005-05-30: Tekniska käppar i nätet har gjort att vi inte kunnat uppdatera nyheterna på länge, men nu ska det bli ordning på torpet igen.

Vi har sedan sist producerat en ny film Främmande, som nu ska klippas. Samtidigt förbereder vi ytterligare produktioner i sommar, mer om det inom kort.

Vad gäller Kraftverk 3714 har flera utländska festivaler hört av sej helt självmant och vill visa filmen. Så nu försöker vi febrilt texta hela filmen...

Det jobbas också på en extra film för dvd-släppet, en ca 40 minuter lång siamesisk tvilling till huvudfilmen bestående av bortklippta, förlängda och alternativa scener. En riktig godbit för fansen!

Under veckan ska vi också lägga ut fler bilder direkt ur filmen, så kom snart tillbaka!

 

FRÄMMANDE & FLIM.SE

2005-05-02: Kraftverk 3714 ligger ute hos distributörer för granskning. Och för att stävja rykten och förvirring runt längden så är filmen nu 2 tim 18 min lång, 5 minuter kortare än på premiären, och nästan 10 minuter kortare än pressvisningen alltså. Det var vår första klippning som var 3 timmar lång. Vi rapporterar så klart vidare när vi vet något om utgivning.

Sedan förra nyhetsuppdateringen har vi varit upptagna med att producera en ny långfilm: Främmande. Det brukar vi säga är raka motsatsen till Kraftverk 3714, det är få roller och få platser. Och den blir ungefär 80 min lång. Inspelningen är alltså redan klar och inom kort börjar vi klippa den.

Dessutom har vi ytterligare en långfilm på gång framåt slutet på maj. Mer om det senare.

Snart kommer den här adressen leda till hemsidan för vårt produktionsbolag Flim Produktion och den här sidan om Kraftverk 3714 blir en undersida till den. Men det märker ni nog snart. Det blir inte så krångligt.

 

LYCKAD PREMIÄR!

2005-03-22: Vi tackar alla för översvallande beröm! Visningen gick bra och efterfesten var mycket trevlig! Läs mer på premiär-sidan.

Nu börjar arbetet med att ge ut en dvd-version av filmen. Vi ska ordna distribution och dessutom finslipa själva filmen en aning till. Vi rapporterar såklart här när vi vet något datum för dvd-släppet.

I övrigt har Flim Produktion flera nya saker på gång. Mer om det på den kommande uppdaterade flim.se sidan.

En artikel innan premiären i ÖP finns här.

 

PREMIÄR IKVÄLL!

2005-03-19: Äntligen premiär! Vi syns på Storsjöteatern i kväll! Filmen börjar 1930 och insläpp en timme innan.

Det går även köpa biljetter i dörren om ni inte hunnit förboka hos ÖP-shop.

Vi har fått bra recentioner, 4 av 5 i ÖP (länk kommer strax), och vi känner oss själva väldigt nöjda!

 

PRESSVISNING

2005-03-15: Igår hade vi pressvisning av filmen efter att ha jobbat dygnet runt de senaste dagarna. Tekniska problem under själva visningen ställde till det lite för oss men det gick ändå ganska bra till slut. Sen fick vi sova för första gången på 48 timmar och idag tar vi itu med de sista korrigeringarna inför premiären på lördag.

Canis Lupus rapporterar från pressvisningen här.

Ytterligare två band bidrar med musik: SGAK och Sneezing Zombies.

Kom nu ihåg att ta med er alla ni känner och köp era premiärbiljetter på ÖP-shop!

 

NY MUSIK OCH ENGELSK TITEL

2005-02-25: Två ny band har klivit ombord på vårat skepp! Både det finska elektro-experimentet Puola och Östersundsbaserade åttiotalshårdrocksbandet Metal Wings kommer bidra med musik i filmen. Dessutom skymtar fler band vid horisonten!

Vi har även hissat den internationella flaggan och börjat lanserat filmen under den engelska titeln Reality Shift.

Själva sliter vi som galärslavar och hoppas kunna föra skeppet i hamn!

 

NYA BILDER OCH DOKUMENTÄR

2005-02-14: Vi har fått Henrik Larssons dokumentär om filmens tillkomst. Den kommer att finnas med på kommande dvd och vi ska försöka visa den på något sätt vid premiären. Det är en lagom blandning av seriöst och mindre seriöst som inträffat under inspelningen. Mycket underhållande.

Några små aptitretare har lagts upp på sidan med bilder ur filmen. Dessutom får ni se lite av arbetet med ljudeffekter bland produktionsbilderna.

Premiären drar allt närmare. Vi börjar bli nervösa ;-)

 

PREMIÄR DEN 19 MARS!

2005-02-01: Nu är det snart dags för premiär! Lördagen den 19 mars är det dags att äntra Storsjöteatern i Östersund och njuta av över två timmar independent-producerad dramathriller!

Skådespelare och personer som hjälpt till med filmen kommer inom ett par veckor att få en specialinbjudan till visningen. Tyvärr kan vi inte bjuda alla snälla statister eftersom platserna är begränsade...

För allmänheten är det bara att kontakta ÖP-Shop och köpa era biljetter där redan nu!

Själva ska vi stressa vidare så vi hinner få allt färdigt i tid!

 

GULDBIGGEN!

2005-01-26: Fred Anderson är en av de lyckliga vinnarna av det omutbara Guldbiggen-priset! Det är instiftat av den legendariske independent-filmaren Mats-Helge Olsson och "Priset delas ut till dom som med dom minsta medlen lyckas åstadkomma det mesta intresset för svensk films framtid". Fred tackar för utmärkelsen och vill dela äran med sina parters-in-crime Markus Widegren och Anders Östlund. Läs mer om priset här!

 

EN SORTS SAMMANFATTNING

2005-01-18: När vi i maj 2004 fick klartecken att göra långfilmen Kraftverk 3714 visste vi inte att det var en mastodontfilm vi skulle göra. Vi hade en i vårt tycke intressant historia, en kamera och redigeringsteknik. Det här blir inte så komplicerat tyckte vi, tutade och körde.

Vårt mål var att göra en spännande och intressant långfilm. Trots att vi hade en väldigt liten budget hade vi hög ambition. Vi skulle göra vårt bästa av situationen och samlade ihop engagerade och proffessionella skådespelare, erfarna och oerfarna filmarbetare, teknik och lokaler. Allt för att få en så bra film som möjligt.

På en dryg månad spelades själva filmen in. I ett rasande tempo gjorde vi en film som i första råklippningen klockade in på strax över tre timmar. Ingen förstår hur vi lyckades med det konststycket. Jag menar med tanke på vår budget är det märkligt att vi klarade oss längre än en vecka.

För en film med såpass låg budget är bara en sådan sak som att utfodra ett team och skådespelare på tio-femton personer under en dag en betydande utgift. Till det kommer sedan transporter, rekvisita, teknik och allt annat som ska skaffas fram.

Ibland var själva vädret emot oss. Stormvindar och regn och moln och stark sol. Ljuset är vår fiende, som fotografen utropade vid mer än ett tillfälle.

Folk sa att det inte går. Långfilm ska kosta minst ett par miljoner. Jobba kort istället, annars går det inte, sa dom.

Men. Är det nåt vi lärt oss så är det att bara lyssna på dom som vet bättre om dom faktiskt vet bättre.

Jag tycker nämligen att vi har lyckats.

Vi har gjort en långfilm för små pengar. Den har ett snyggt foto, bra skådespelare och fräsiga effekter. Att jag sedan går och oroar mej över vad folk ska tycka om handlingen är en annan femma. Men vi har gjort det. Om en månad har vi en färdig långfilm och stor galapremiär. Vi tänkte att för sjutton, det ska gå.

Och om inte annat så verkar det, till min stora glädje, som om vi har inspirerat andra att göra långfilm med små medel. Man behöver inte begränsa sej till kortfilm om man inte vill. Har man nåt som kräver långfilmsformatet, då ska man tamejtusan göra en långfilm också. Man behöver inte var känd eller känna rätt personer. Bara man känner eller hittar rätt personer för produktion så går det ändå.

Att filmen hade sett annorlunda ut med ett par hundra tusen instoppade i budgeten spelar ingen roll. Nu är filmen gjord med dom här förutsättningarna och så är det med det. Så länge ingen förväntar sej en svulstig Hollywood-produktion kommer nog alla bli nöjda. Kraftverk 3714 är nämligen något så ovanligt som en svulstig lågbudget-produktion.

Markus Widegren,
Regissör

 

MER OM KORTFLIM & KRAFTVERK 3714

2004-01-04: Mer om samlingen KORTFLIM NOLL ETT kan ni läsa här eller i en intervju med Fred Anderson i dagens Östersunds Posten där Kraftverk 3714 också nämns.

 

GOTT NYTT ÅR

2004-12-29: Nästa år kommer Kraftverk 3714 att ha stor galapremiär på Storsjöteatern i Östersund! Då kan det väl inte bli annat än ett gott år!

Vi har börjat fundera på vad nästa projekt blir men det talar vi inte om än... Först ska vi bli klara med den här.

Våra samarbetspartners på Viola Rekords släpper lagom till nyår sin årliga cd med samlade smakprov ur artiststallet. Skivan heter Åt Var Och En Efter Behov #2 och den delas makalöst nog ut helt gratis på utvalda skivaffärer runt om i landet. Se till att skaffa er ett exemplar medan det finns några kvar!

 

KORTFLIM NOLL ETT

2004-12-20: I väntan på Kraftverk 3714 kan ni införskaffa denna samling med fyra kortfilmer som nu äntligen finns utgivna på dvd: Vi ska till havet, Söndag, Serveras i skall & Blekk. Söndag är regisserad av Fred Anderson och de andra tre av Markus Widegren. Total längd 50 min, och såklart finns det extra material... Finns att köpa på Skivhörnan och Café Tingshuset i Östersund eller genom att kontakta oss!

 

v1.0

2004-12-07: Vi har en första genomkörare av filmen klar. Till en början var den tre timmar, men vi har redan kortat med en kvart. Det är nu dags för skådespelarna att börja bli oroliga över om just deras favoritscener ska försvinna till den avkrok på dvdutgåvan som kallas Borttagna scener... Nu är det för övrigt dags för ljud, musik och effekter att kliva in på banan.

Av någon anledning skulle vi vilja ha filmen färdig i slutet av januari. Vi får se om det är möjligt.

 

NYA BILDER UR FILMEN

2004-11-28: Varsågoda, fem nya bilder ur filmen finns i galleriet. Råklippningen närmar sej en slutlig längd på ca tre timmar...

Efter hårda förhandlingar är det beslutat att Expanding Chaos och Termodynamikens Sjunde Lag kommer stå för större delen av filmens soundtrack. Vi har jobbat tillsammans förut med ett mycket gott resultat och har redan lagt vantarna på testversioner av kommande ljudspår.

 

HUR GÅR DET MED FILMEN?

2004-11-22: Jovars, det går bra. Vi har snart tagit oss igenom den första klippningen. Det har tagit lite längre än vi trodde, men det har inte gjort så mycket. Nu är det dock så att vi börjar få intressanta frågor från ganska uppsatta personer... Så vi kanske måste skynda på lite. Mer säger jag inte om det. Hursomhelst blir premiären i början av 2005.

För att ni ska ha något att göra fram till premiären kommer vi kanske släppa en dvd med kortfilmer före nyår. Inget är klart, så hoppas inte för hårt än... Vi återkommer i ärendet.

 

MER ÄN HALVVÄGS

2004-11-13: Jaha, då har jag klippt oss en timme och 44 minuter in i filmen. Vi befinner oss på scen 120 av 191 så veckans matematikövning blir att räkna ut hur mycket det är kvar. Det är helt obegripligt att vi lyckades göra så otroligt mycket material på så kort tid. Måste vara nån sorts rekord för en film med såpass låg budget...

När vi har tittat igenom det som är klippt hittills blir vi alltid lika nyfikna på vad som ska hända härnäst och hur tusan det ska sluta... Naturligtvis vet vi ju det men man blir så inne i berättelsen att man vill se det nu!

Det kommer bli en film som ingen förväntar sej, den saken är klar.

 

SÅDÄRJA, ÖVER EN TIMME

2004-10-31: Häpp, nu har jag klippt oss drygt en timme in i filmen. Det börjar hända saker... Av nån anledning trodde jag att vi skulle ha en första råklippning klar vid det här laget. Det stämde visst inte, men det är bättre att vara lite noggrann istället. Klippning är A och O. Som en korsning mellan att lösa korsord och skulptera brukar jag säga!

Vill passa på att berömma skådespelarna igen, alla funkar perfekt som sina roller! Kul var det också, i alla fall när man förträngt alla sena nätter och vissa dagar då maten tog slut redan vid frukost...

För er som var oroliga över att regissören gick ner ett kilo om dan de första två veckorna har vi en lugnande rapport. Klipparbetet är ett perfekt tillfälle att äta upp sej igen.

Annars pysslar producenterna med en massa annat omkring filmen som ska ordnas. Det är regissören ganska nöjd att slippa.

Tre nya bilder ur filmen kan ni också se.

 

30 MIN KLIPPT

2004-10-16: Jaha gott folk, idag tog vi oss över halvtimmessträcket i vår första råklippning! Klipparbetet flyter på jämnt och fint och en första genomkörare av filmen borde vara klar innan sista oktober. Sen börjar det hårda arbetet med att pussla om det som behövs och finputsa resten.

Producenten är i Stockholm för att träffa en kompositör och diskutera ett samarbete. Det är en känd och mycket bra kompositör, men vi säger inte mer om det förrän allt är klart...

Samtidigt börjar de digitala effekterna ta form. Mer om det senare. Än har vi en bra bit kvar till premiären nån gång i vinter.

 

BILDER UR FILMEN!

2004-10-06: Nu kan ni se några exklusiva bilder direkt ur filmen! Fler bilder kommer vi lägga upp senare, kanske också en teaser-trailer... Men det blir när vi har tid. Nu har vi fullt upp med att försöka få filmen färdig!

 

MÄSSA & MOPS

2004-09-25: Igår satt vi i en monter på en mässa i Östersund och pratade om filmen och visade stillbilder. Responsen var god, och många tyckte att det verkade vara en intressant film. Vi knöt nya kontakter och hade trevligt. Vi blev dessutom intervjuade av tidningen Mops som kommer ut som bilaga till LT. Reportaget kan ni läsa på torsdag den 30/9.

 

SERVERBYTE & BATCHNING

2004-09-14: Viola Rekords kommer byta server vilken dag som helst, det betyder att Kraftverk-sidan kommer att vara borta nån dag. Frukta inte! Vi kommer tillbaka...

Annars håller vi på och batchar material. En blandning av monotont jobb och jubel över härliga tagningar.

 

ÅSA I TIDNINGEN

2004-09-07: Passa på att läsa Länstidningens artikel om Åsa Siika som spelar "Vera" i vår film!

 

BARA ATT KLIPPA

2004-09-05: Stort tack till alla statister som letade sej ut till Kattstrupen i tisdags! Underbart bra uppslutning och jag sa ju att det skulle sluta regna ;-) Scenen blev jättebra och ni kommer förstå hur allt hänger ihop när ni ser den färdiga filmen!

Nu när allt material är inspelat kommer vi sätta oss och klippa filmen. Följ våra framsteg här på sidan! Vem vet, plötsligt kanske det dyker upp en teaser-trailer...

 

VI BEHÖVER STATISTER!

2004-08-27: Nu är det snart dags för en av de allra sista tagningarna. Vi behöver statister vid Kattstrupeforsens kraftverksdamm. Tisdag den 31/8 kl 1800. Där behöver vi så många personer som möjligt och inspelningen tar förmodligen bara en halvtimme, men för att vara säkra säger vi en timme. Passa på och ta sista chansen att vara med i något så ovanligt som en långfilmsinspelning i Östersundstrakten.

 

LÖVEN!

2004-08-22: Nu är det bara några få exteriörbilder kvar. Och vi är bekymrade över dom där rackarns löven. Dom gulnar och faller av träden, vilket blir helt galet. Vi håller tummarna att vi hinner göra det vi ska innan vi måste köpa grön färg och tejp...

Vi har en scen kvar där vi behöver många statister vid Kattstrupeforsens kraftverksdamm. Nu verkar det som vi måste ändra datum, men kolla in här igen under veckan för mer fakta. Det är sista chansen att få vara med på ett hörn!

 

VI ÖVERLEVDE MASTODONT­SCHEMAT!

2004-08-04: Äntligen är huvuddelen av produktionen färdig! Vi har filmat en månad i sträck (med endast en ledig dag) och nu är det bara små kompletteringar kvar i augusti. I början kändes det nog som om vi aldrig skulle bli klara, men framåt slutet fick vi upp effektiviteten och jobbade på riktigt snabbt, ibland till och med före schemat...

Nu återstår efterproduktion, det vill säga: Klippa filmen, jobba med ljudet, skriva musik och lägga till en del digitala effekter. Markus Widegren som kommer klippa filmen säger: "Att klippa film är som en kombination av att skulptera och lösa korsord".

Vi vill också passa på att tacka alla skådespelare som varit otroligt inspirerade av projektet! Det har varit ett mycket utvecklande samarbete och vi kunde inte ha castat filmen bättre!

Samtidigt vill vi tacka alla som lånat ut inspelningsplatser och andra saker! Utan er hade det inte gått genomföra. Ni finns såklart i tacklistan!

Nu vilar vi oss ett par dagar och sen fortsätter vi med oförminskad glöd. Vi rapporterar vidare tills filmen har fått premiär...

 

I DAG: EXTRA NÖJDA

2004-07-27: I dag har vi filmat statistscener i Trångsviken. Det gick utmärkt och även om vi var lite nervösa innan försvann det när kameran rullade. Alla skötte sej bra och vi fick som vanligt många bra bilder. Producenten Fred fick en stor guldstjärna för dagens (och sin enda) insats som skådespelare. Även regissören Markus hamnade framför kameran i en kort scen. Han fick dock ingen guldstjärna ;-) Statisterna frossade sedan i kaffe, saft och bullar.

Hela teamet är lite slitna efter att ha jobbat nästan dygnet runt hela juli med bara EN enda ledig dag... Men vi har varit noggranna och jobbat hårt på alla scener så vi är vid gott mod!

Vi har mycket spännande som vi är sprickfärdiga att få berätta om, men vi håller det hemligt till premiären... Det blir fräsigare om ni inte vet allt för mycket innan... Regissören är en såndär som blundar då det visas trailers för filmer han tänker se...

 

STATISTER BEHÖVS TISDAG 27/7 KL 18.00!

Vi behöver statister i Trångsvikens bygdegård. Till en scen i filmen behöver vi folk - gamla, mittemellan och unga - som föreställer publik i bygdegården. Inspelningen tar cirka en - två timmar. Vi bjuder på fika!

 

HEMLIGA EXPERIMENT

2004-07-24: I dag har vi genomfört hemliga experiment på Räddningstjänstens område utanför Östersund. Mycket lyckat! Vi har dessutom tidigare under veckan jobbat med underbara skådisar i underbara dialogscener.

Vi har 8 dagar kvar av inspelningsschemat (kanske 10 beroende på vissa saker...), sen blir det kompletterande scener i augusti och därefter är det "bara" att klippa ihop allt!

 

TIDNINGAR OCH RADIO

2004-07-16: Vi har fått besök på inspelningsplats av tidningarna LT och ÖP samt Radio Jämtland.

Annars har vi precis kommit igenom halva inspelningen!

 

MASTODONT­SCHEMATS FÖRSTA VECKA ÖVER

2004-07-12: Första veckan av vårt hårda inspelningsschema är över. Vi har kämpat mot tiden och vädret och andra mystiska makter. Arbetsdagarna har legat på ungefär 15 timmar för teamet de senaste sju dagarna. Trots det har vi haft roligt och mestadels varit på gott humör!

I dag hade vi en av få lediga dagar. Det hindrade inte den ganske slitne regissören och de trötta producenterna från att jobba med ett annat, hemligt, filmprojekt. Vad det är får ni veta i sinom tid.

Nu är det bara tre veckor kvar av inspelningen... Plus kompletterande tagningar i augusti. Börja leta fram frack och fjäderboa inför premiären!

Kom i håg att ni hittar mer rapporter från inspelningen på vår blog.

 

FORTSATT FILMNING

2004-06-28: Efter ett kort uppehåll över midsommar fortsätter vi filma. I veckan jobbar vi med allt från dialogscener till specialeffekter.

Vi är mycket nöjda med det material vi har hittills! Fortsätter det så här kommer det bli en fantastisk film!

Nån gång under veckan kommer också första bilderna att dyka upp här på sidan. Hoppas vi ;-)

 

INSPELNINGEN BÖRJAR

2004-06-19: Idag börjar vi filma!

Det betyder att det snart kommer bilder och annat skoj här på sidan. Kolla även in vår blog där vi ska försöka fylla på tankar och anekdoter så mycket vi hinner. Där kommer ni också kunna läsa mer utvecklade rapporter om hur inspelningarna fortskrider.

Alla skådespelare är nu satta och vi har hittat alla inspelningsplatser. Det känns otroligt bra. Tack till alla som hjälpt till, och tack till alla som sökt roller. Ni som inte kom med den här gången får nya chanser i kommande produktioner.

 

FLER SKÅDESPELARE

2004-06-09: Vi har idag besökt PRO Frösön och deras teatergrupp. Där träffade vi många intresserade och entusiastiska skådespelare och statister. Alla var mycket positiva och vi blev imponerade av alla vi mötte. Vi castade flera av rollerna och många ville vara med som statister. Om någon nu hade några fördomar om att äldre inte skulle vilja vara med i en spännande rysar-thriller kan vi säga att det inte stämmer!

Vi har också knutit fler samarbeten och fått fler inspelningsplatser klara.

 

INSPELNINGS­SCHEMA

2004-06-08: Vi har idag äntligen lyckats göra grunden till inspelningsschemat och skådespelarna jublar: Äntligen! ;-)

Dessutom har vi haft ett mycket givande möte med Team FX. Vad vi pratade om håller vi dock hemligt! När ni ser den färdiga filmen kommer ni förstå varför vi är så exalterade!

 

SÖKER INSPELNINGS­PLATSER

2004-06-04: Två platser verkar extra svåra att hitta. Det rör sej dels om en helt vanlig villa som ska ligga ganska nära Östersund, och eftersom vi ska filma ganska många scener där bör den vara någorlunda tom under juli månad. Dels ett mindre hus, ett torp, med en källartrapp inomhus. Om ni skulle kunna fixa något av ovanstående hör ni av er till oss snarast. Till kontaktsidan.

I övrigt har vi satt fler skådespelare och börjat med design av de specialeffekter vi ska göra på plats. Vi har också gjort nya digitala effekttester. Vi har dessutom börjat med det dryga arbetet att pussla samman ett tight inspelningsschema som passar alla.

 

HÅRT ARBETE PÅ KONTORET

2004-05-31: Sedan sist så har vi satt en del av skådespelarna och det känns väldigt bra. Annars sker det inte mycket spännande, mest producenten och regissören som ser nervösa ut över alla problem som ska lösas.

Fast vi har hunnit lösa en hel del de första 20 dagarna nu när vi tänker efter. Det har fixats lite greenscreen-test och det ser utmärkt ut. Manuset bearbetas också hela tiden och det kommer att bli en mastodontfilm känns det som.

Vi söker fortfarande personal för de digitala effekterna (animationer, riggning och modeller). Maila om ni är sugna på att arbeta lite.

 

DAGS ATT SÄTTA CAST

2004-05-25: Vår audition har gått bra och vi har fått in många intressanta ansökningar via post. Nu i veckan ska vi sätta oss och gå igenom allt och försöka bestämma vem som passar bäst som vem.

Annars är det mer pre-produktion vi sysslar med. Vi har t ex ordnat en location i samarbete med Jamtli Historieland, ordnat ljus, generator, en del rekvisita och en massa annat som jag är för trött för att minnas just nu ;-)

Det är härligt att vara i produktion igen!

 

KRAFTVERK 3714 I MEDIA

2004-05-21: Radio Jämtland intervjuade oss, tills på måndag kan ni höra intervjun här. Dessutom skrev LT en liten blänkare om vår Audition som vi har IDAG! Välkomna hit!

 

P4 KOMMER PÅ BESÖK

2004-05-19: Radio Jämtland kommer till vårt kontor fredag den 21 maj för att göra ett direktsänt reportage. Morgonpigga cineaster kan höra det hela omkring kl 07.45.

 

AUDITION!

2004-05-17: Nu på lördag den 22 maj mellan kl 11-17 har vi audition på tredje våningen i Gamla Tingshuset mitt i Östersund. Välkomna!

Dessutom kommer vi denna vecka åka runt på locationscouting, göra greenscreentester och trimma vidare på manuset. Vi börjar göra inspelningsscheman inom kort och så är det en massa annat. Fler och fler pusselbitar faller på plats.

 

MYCKET FÖRARBETE

2004-05-12: Vi har inkvarterat oss i vårt nya kontor och därifrån jobbar vi hårt med allt vad förarbete innebär. Vi håller på att besluta om inspelningsplatser, jobbar för fullt med casting, och att ordna en otrolig mängd saker.

Nästa lördag, den 22 maj, kommer vi hålla audition i Östersund. Kontakta Fred för mer info om det. Ni som inte kan komma är välkomna att anmäla ert intresse via post. Se kontaktsidan.

 

DET BÖRJAR RÖRA PÅ SEJ

2004-05-05 - Vi håller på att upprätta ett högkvarter i centrala Östersund. Där kommer vi ha ett kontor, lokaler för casting, repetitioner och annat.

Ansökningar har börjat komma in och vi börjar titta på dom nästa vecka, men det betyder inte att castingen är klar då. Fortsätt skicka, vi behöver mycket folk både framför och bakom kameran.

Sidan kommer att uppdateras fortlöpande så titta in här då och då!

 

FÖRPRODUKTION STARTAR

2004-05-03 - Äntligen har vi fått de klartecken vi behöver för att starta förproduktionen av filmen. Det innebär ett digert arbete med manusarbete, casting, locationscouting och allt annat man måste göra och ordna innan man börjar filma. Vi känner oss inspirerade och säkra på att det här kommer bli en otroligt bra film!